Voorkom dat je in de schulden komt door mode

Augmented Reality in de mode
January 11, 2017

Voorkom dat je in de schulden komt door mode

Mode is een zeer trendgevoelig, en dat wordt het alleen maar meer. Waar vroeger de mode elk seizoen veranderde gebeurt het nu maar al te vaak dat de mode enkele keren per kwartaal verandert. Vaak komt het dan ook nog eens voor dat er verschillende mode trends tegelijkertijd in zijn, allemaal met hun eigen unieke uitstraling.

Het is niet erg dat je er mooi en ‘up-to-date’ uit wil zien, je wil immers het beste voor jezelf. Dat betekent echter niet dat je zwaar in de schulden moet komen door het kopen van kleding en accessoires. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen en waar je op kan letten dit te voorkomen. Hierdoor voorkom je dat je een incassobureau op de stoep hebt staan.

 

Gebruik geen Afterpay

 

Een van de snelst groeiende betaalmogelijkheden is toch wel Afterpay. Het concept is simpel: In plaats van een product direct te betalen, kan je het ook kopen met Afterpay. Vervolgens betaal je later het bedrag terug aan Afterpay.

Toch zitten hier een aantal haken en ogen aan. Het bedrag dat je terug moet betalen ligt hoger dan dat  het oorspronkelijke product. Dit komt omdat Afterpay natuurlijk wel rente verrekend. Het komt er dus op neer dat je iets koopt van andermans geld, je geeft geld uit dat je eigenlijk niet hebt.

Natuurlijk hebben Afterpay en gelijksoortige diensten een plek. Uiteindelijk is het heel handig dat je snel iets kan kopen als je geen manier bij je hebt om online te bankieren. Jammer genoeg werkt dit wel in de hand dat je dingen gaat kopen wanneer je het geld eigenlijk helemaal niet hebt. Hierdoor zal je schuld alleen maar toenemen.

 

Inventariseer wat je aan kleding hebt

 

Sommige kleding stukken gaan snel uit de mode, dit betekent niet dat je het al moet weg doen. Mode heeft namelijk een soort van cirkel. Dit houdt in dat trends terug komen, soms al na een jaar, soms na 10 jaar. In plaats van constant nieuwe kleding te kopen kan je ook kijken naar wat je al hebt. Op die manier hoef je niet een gehele nieuwe outfit te kopen, maar kan je de broek van vorig jaar hergebruiken samen met een nieuw shirt. Op deze manier bespaar je geld terwijl je er nog steeds modebewust uit ziet. De beste manier om te laten zien dat je verstand hebt van mode, is door deze cirkel van trends in jouw voordeel te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *