Voorkom dat je in de schulden komt door mode
January 11, 2017
Must Haves Crossfit accessoires
September 13, 2017

Augmented Reality in de mode

De term komt vaak voorbij, toch weten maar weinig mensen wat Augmented Reality daadwerkelijk inhoudt. Door de media wordt het vaak verward met Virtual Reality, iets dat in essentie heel anders werkt. Augmented Reality is dus op dit moment meer een vaag concept, toch heeft het meer toepassingen en potentie dan Virtual Reality. Dit geldt vooral op het gebied van hedendaagse toepassingen en activiteiten, denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, wandelen en kleding winkelen. Om te snappen hoe Augmented Reality toegepast kan worden binnen de mode, moeten we eerst snappen hoe Augmented Reality werkt.

 

Wat is Augmented Reality?

 

De beste manier om Augmented Reality uit te leggen, is door een vergelijking te trekken met Virtual Reality. Bij Virtual Reality ziet de gebruiker (digitale) objecten in een digitale wereld. Dit houdt in dat je als het ware een beeldscherm om je heen hebt. Augmented Reality is het tegenovergestelde: Je ziet digitale objecten in de echte wereld.

Een goed voorbeeld hiervan is de toepassing van Ikea. Tegenwoordig kan je op je telefoon bijvoorbeeld een kast uitzoeken. Vervolgens kan je je telefooncamera op de je kamer richten, en dan verschijnt op het beeldscherm de kast die je het uitgezocht. Hierdoor kan je zien hoe de kast zou staan in je kamer.

Een ander voorbeeld is de vertaling die Google Translate aanbiedt. Zodra je in het buitenland komt en ze bijvoorbeeld Russisch schrijven, wordt het al snel lastig om dit te lezen. Met Google Translate kan je je telefoon op een Russische tekst richten zoals een menukaart, vervolgens zie je op je beeldscherm precies dezelfde menukaart, alleen zijn alle Russische teksten vertaald.

Augmented Reality in de mode

 

Augmented Reality maakt nog wel de grootste opkomst in de detailhandel, en vooral in de mode industrie. Vele grote kledingmerken maken tegenwoordig al gebruik van Augmented Reality. De toepassing hiervan is vernuftig en innovatief:

In de winkel staat een scherm met ingebouwde camera. Met deze camera maak je een foto van jezelf van top tot teen. Vervolgens verwerkt de computer de foto en komt deze foto in een digitaal pashokje. Je kan nu alle kleding die de winkel heeft op dit scherm aanpassen. Zo kan je in een paar minuten tijd wel 100 verschillende outfits proberen. Zodra je een leuke outfit hebt gevonden kan je hem kopen, of natuurlijk eerst in het echt aan proberen. Niet alleen scheelt dit tijd, ook zorgt het voor een interactieve winkelervaring.

Tip: Huur Hololens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *