Must Haves Crossfit accessoires

Augmented Reality in de mode
January 11, 2017
Cannabinoïden staan de laatste tijd vaak in de schijnwerpers
March 14, 2018

Must Haves Crossfit accessoires

Dat crossfit aan populariteit toeneemt moge duidelijk zijn. Crossfit boxen schieten als paddestoelen uit de grond, op het internet zie je verschillende for a en om je heen spreken steeds meer mensen over de sport waar het gehele lichaam aan bod komt. Wij zetten de meest essentiele accessoires voor je op een rijtje, zodat je goed voor de dag komt bij jouw crossfit work-out!

Schoeisel

 Laten we beginnen bij de basis; de schoenen. Bij crossfit moet je rennen, klimmen, squatten en klouteren. Duurzame, maar lichte en flexibele schoenen zijn daarom essentieel.  Let er op dat er weinig tot geen demping in de schoenen zit.

Speedrope

 Een van de meest voorkomende oefeningen zijn de double unders. Voor de die hards zelfs de triple unders. Uit de praktijk blijkt dat deze oefening niet meevalt. Het is daarom aan te raden je eigen speedrope aan te schaffen. Deze kan je afstellen op je eigen gewenste lengte. Daarbij kan je ook in je eigen tijd oefenen om de double under sneller onder de knie te krijgen.  Om te starten is iets zwaardere speedrope te gebruiken met een iets dikker touw. Deze kan je hier vinden. Ben je toe aan een snellere speedrope, dan is deze speedrope zeer geschikt. Let bij de speedropes er altijd op of ze gelagerd zijn.

Kleding

Vanwege de diversiteit aan oefeningen is het een eis dat je in de kleding voldoende bewegingsvrijheid hebt. Kleding moet vocht op kunnen nemen en licht om het lichaam zitten. Ook zie je veel crossfitters met lange sokken. Dit moet de schenen beschermen bij bepaalde oefeningen. Niet noodzakelijk, wel handig!

Grips

Er zijn tal van oefeningen waarbij de handen veelvuldig gebruikt worden. Om blaren en schaafwonden te voorkomen gebruiken veel crossfitters grips ter bescherming van de handen. Let er hierbij op dat de grips strak genoeg om de vingers zitten. Je wilt voorkomen dat de grips mee bewegen. Let er daarbij op dat de crossfit grips ook daadwerkelijk voldoende grip geven. Bestel je grips hier!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *