Cannabinoïden staan de laatste tijd vaak in de schijnwerpers

Must Haves Crossfit accessoires
September 13, 2017

Cannabinoïden staan de laatste tijd vaak in de schijnwerpers

CBD Olie is de laatste tijd veel besproken. Dit omdat er geen psychoactieve stoffen in zitten. Er worden studies verricht om CBD verder te kunnen ontdekken. Maar wat is precies de geschiedenis van CBD Olie? In dit artikel nemen we je hier in mee.

Cannabinoïden staan de laatste tijd vaak in de schijnwerpers. Dat komt voornamelijk door het enorme aantal mogelijke medicinale toepassingen. Hoewel THC tientallen jaren de hoofdrol heeft gespeeld, gaat nu de meeste aandacht uit naar CBD als geneeskrachtige substantie.

CBD, of cannabidiol, is een verbinding die men aantreft in de cannabisplant. Het vertegenwoordigt zo’n 40% van het plantenextract. Het is niet-psychoactief. Dat wil zeggen dat het niet dezelfde “high” veroorzaakt zoals gebruikers die wel van THC ondervinden.

CBD werd in 1940 voor het eerst beschreven door Raphael Mechoulam, organisch chemicus en hoogleraar Medicinale Chemie aan de Hebrew University van Jerusalem, Israël.

Mechoulam werd gedreven door een zoektocht naar welke verbindingen de unieke effecten van cannabis veroorzaken. Hij constateerde dat de scheikundige samenstelling van andere drugs (zoals cocaïne en opium) in die tijd reeds bekend was. Wilt u proberen wat CBD olie voor u kan betekenen, koop uw CBD olie dan bij Dutch Green Alternative.

Tegenwoordig is bekend dat, wanneer cannabinoïden als THC en CBD in ons lichaam komen, deze samenwerken met ons endocannabinoïdesysteem (ECS). Dit systeem bestaat hoofdzakelijk uit twee receptoren (de CB1 en de CB2 receptor). Er zijn echter nieuwe onderzoeksresultaten die suggereren dat er tevens andere receptoren bij betrokken zouden kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *